woensdag 23 juli 2008

Een kaartje gemaakt

Ik heb voor Linda, (mijn zus die maandag jarig was) een kaartje zitten scrappen, ik ben zelf erg blij met het resultaat: Verder ben ik me aan het orienteren op het gebied van fotocamera's. Ik wil heel graag een nieuwe compact camera, maar dan wel een met veel optische zoom, ik heb nu al 10 x zoom, en ik wil heel graag meer. Mijn camera nu, wordt een beetje traag en de foto's binnen zijn niet van een super kwaliteit... Nu heb ik de panasonic DMC FZ18 gezien, die heeft 18 x zoom en de Sony DSC H50 die heeft 15 x zoom en een kantelbaar schermpje, dat vind ik wel heel praktisch, maar die heeft weer geen SD kaartje, maar een MS pro kaartje... Als iemand een van beide camera's heeft, hoor ik heel graag je ervaringen, misschien kan dat me helpen om een beslissing te nemen.

6 opmerkingen:

Martine zei

Je kaartje is super, maar dat had ik al gezegd...

En met de keuze voor een camera kan ik je helaas niet helpen. Succes met de beslissing!

Groetjes, Martine

Leontine zei

Ik heb laatst de Canon Powershot S5IS gekocht....heeft ook een kantelbaar schermpje en ik ben er echt superblij mee. Met die andere camera's kan ik je niet helpen. Groetjes, Leontine

Gemmy Lanting zei

Hoi Petra,

Nog gefeliciteerd met je verjaardag. Leuk hoor plannen om een nieuwe camera te kopen. Ik zou het wel weten! Rita en ik hebben vorige maand de Sony DSC-H50 gekocht en zijn er erg blij mee. Ik heb ook de vergelijking gemaakt met de Panasonic DMC-FZ18. Als je ze op www.kieskeurig.nl naast elkaar zet kun je goed de verschillen zien. De Sony is nieuwer en heeft op veel gebieden net iets meer. Het scherm van de Sony is groter en inderdaad kantelbaar. Dat is bijvoorbeeld handig als je kinderen wilt fotograferen op hun hoogte. Verder heeft de Sony veel meer programma's als de Panasonic. Het Sony kaartje vonden Rita en ik ook een nadeel. In de winkel vertelden ze ons dat de snelheid van je toestel afhankelijk is van je kaartje en dat Sony erg goede kaartjes heeft. Als je snel beslist heeft Sony tot 31/7 de actie dat je een 4GB kaartje krijgt voor de prijs van een 2GB. Voorlopig kan ik dus met één kaartje vooruit. Heel veel succes met kiezen! Als je meer wilt weten moet je Martine maar even om mijn email vragen. Ik houd je blog in de gaten wat het geworden is.

Groetjes Gemmy

Marga zei

Wat een schattig kaartje heb je gemaakt Petra. Ontzettend lief.
Wat betreft je keuze voor de camera. Ik zou altijd voor de Panasonic kiezen. Ten eerste omdat ie een kwalitatief veel betere lens heeft dan de Sony. De resolutie van videobeelden is ook beter, en het bereik tussen groothoek tot tele is allemaal net iets meer dan de Sony. Ook niet onbelangrijk is dat de Panasonic foto's kan maken in RAW formaat en de Sony heeft dat niet.
Het enige voordeel van de Sony ten opzichte van de Panasonic is de snellere sluitertijd, vooral belangrijk als je snelheid wilt fotograferen bijv. bij sportopnamen.
Veel succes met je keuze :) Het zijn zowiezo allebei mooie camera's.

Jet Mattiesing zei

Ik heb zelf een spiegelreflex dus voor camera advies moet je niet bij mij zijn op het gebied van compact.Ik vind het kaartje super !

Marjolein zei

Hoi!
Hier: http://www.dpreview.com/reviews/compare_post.asp?method=sidebyside&cameras=panasonic_dmcfz18%2Csonydsch50&show=all
vind je de side-by-side tussen de 2 camera's.
Wij hebben voor onze huidige (spiegelreflex)camera een panasonic gehad en waren héél tevreden. Ik zou die dus kiezen.
Je kunt naar een winkel gaan en beide camera's even vasthouden, proberen, en volg dan je gevoel. Ze zullen allebei goed zijn!

Leuke kaartjes en scraps weer en nog gefeliciteerd met je verjaardag!
Kunnen onze meiden morgen weer samen spelen bij de Kikkers??
Groetjes Marjolein